Sinds mijn eerste boksgala in november 2015 in een Rotterdamse discotheek droomde ik van grote theaters, indrukwekkende zalen en grote producties. Al snel kwam ik er als Ring Announcer achter, dat er één boksgala uitsprong in Nederland; het Ben Bril Memorial in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Door de jaren heen ben ik steeds meer en meer geboekt voor boksgala’s in het hele land. Ik stond met de microfoon in de hand in de boksring in Appingedam, Winschoten, Bunnik, Rotterdam, Amsterdam, Assen, Heerlen, Den Bosch, Leiden, Roosendaal e.a. In 2019 had ik alle grote boksgala’s gepresenteerd. Er ontbrak er echter één op de bucketlist: Het Ben Bril Memorial in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tot donderdag 7 november 2019! Na jaren presenteren in kleine sporthallen, lokale boksclubs, maar ook in vele grote venues mocht ik onlangs de kers op de bokstaart bijschrijven op mijn Curriculum Vitae. Koninklijk Theater Carré: een onwerkelijke droom, die uitkwam.

Enkele maanden voor het Ben Bril Memorial belde ik bokspromotor Hans de Bruijn met de vraag of ik bij hem kaarten kon regelen voor mijn vader en mij. Naast Ring Announcer ben ik namelijk ook gewoon een groot fan van de bokssport en dat geldt zeer zeker ook voor mijn vader. Toen ik Hans de Bruijn aan de telefoon had vertelde hij mij, dat de kaarten sowieso geen probleem waren, maar dat hij waarschijnlijk nog andere plannen met me had voor Carré. Hans vertelde mij, dat hij onder de indruk was van mijn rol als ringspeaker tijdens het Youfone Boxing Event in De Doelen en doordat veel mensen binnen de bokswereld mij als Ring Announcer in Carré wilden zien en horen overwoog hij om mij aan te stellen als presentator in Carré. Hij zou het mij de week erna definitief laten weten. Een spannende week brak aan. Iedere dag keek ik meermaals op mijn telefoon. Had Hans al gebeld? Na een week kreeg ik het verlossende belletje. Ik was de nieuwe ringspeaker van het Ben Bril Memorial in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam! Wat een megagrote eer!

Weken van voorbereiding gingen vooraf. Er waren eerst een persconferentie en een weging in de Amsterdamsche Boksschool van oud-bokser Barry Groenteman. Zorgvuldig bereidde ik mijn vragen voor aan de aanwezige boksers en ik las me goed in. Van iedere bokser, die op donderdag 7 november 2019 in de ring verscheen wilde ik zoveel mogelijk informatie. De persconferentie verliep uitstekend en een weging is voor iedere ringspeaker een prima moment om a. de exacte gewichten te weten te komen en om b. de boksers nog even persoonlijk te spreken. Hoe spreek je jouw naam precies uit? Wat is je bijnaam? Wat is je mooiste overwinning? Wat is je motto? Zijn er nog zaken, die je persé benoemd wilt hebben door de microfoon? Allemaal dingen, die je voor of na een weging nog even met de hoofdrolspelers kunt doornemen. Nadat ik alle informatie had verzameld kon ik de definitieve presentatiekaartjes thuis gaan schrijven en kon ik mij voorbereiden op mijn debuut als presentator in het mooiste theater van Nederland.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

In de vroege middag van donderdag 7 november 2019 reed ik richting Amsterdam. In de auto nam ik de opening van de show tientallen keer door: ‘Dames en Heren, een hele goedenavond en van harte welkom in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.’ Als die eerste zin er vloeiend uitkomt is de rest van de avond een formaliteit;-) Eenmaal bij Carré parkeerde ik de auto aan de Amstel. Voor €43,- mocht ik van de Gemeente Amsterdam mijn bolide parkeren voor het theater. Het bonnetje stopte ik direct in mijn tas met als eindbestemming mijn boekhouder. Via de artiesteningang liep ik Carré binnen. Aan een medewerker vroeg ik de weg naar de boksring. Mijn kantoor voor die avond. Via de spreekwoordelijke wandelgangen kwam ik uiteindelijk in de zaal. Een boksring met kroonluchters erboven en 1500 lege pluchen stoelen. Een zeer indrukwekkende ambiance. ‘Dit wordt een prachtige avond!’, dacht ik. En een prachtige avond werd het. De sportieve hoogtepunten van de avond waren de partij tussen zwaargewichten Gino Pedro da Fonseca (uit Amsterdam) en Mauricio Junker (uit Rotterdam) (de partij werd middels een split-decision gewonnen door Da Fonseca) en het titelgevecht tussen Rafael Harutjunjan en Damian Leonardo Yapur. De partij werd gewonnen door Harutjunjan. Persoonlijke hoogtepunten waren de aankondiging van oud-Europees Kampioen Rudy Koopmans (ook te zien in de video hierboven) en mijn muzikale bijdrage in de pauze. Ik kan mijn kleinkinderen later vertellen, dat opa op dezelfde plek zong als zijn held Sammy Davis jr.

‘Float Like a Butterfly, Sting Like a Bee’ – Muhammad Ali