TV Debuut Ray Martin

In de zomer van 2009 maakte Ray Martin zijn TV debuut op RTL4 tijdens het programma ‘Waar is Elvis?’. Met het nummer Always on my mind was Ray voor de eerste keer te zien op de nationale televisie. Naar aanleiding van dit optreden werd Ray uitgenodigd door RTV Rijnmond en mocht hij in het programma ‘Dave on Stage – De Nachtclub’ maar liefst drie klassiekers van The King of Rock’n Roll ten gehore brengen.

RTV Rijnmond

Naar aanleiding van zijn TV optreden op RTL4 kreeg Ray Martin een uitnodiging van RTV Rijnmond. In het programma ‘Dave on Stage – De Nachtclub’ was Ray tijdens een grote oudejaarsshow te zien samen met grote namen als Ruth Jacott, Thomas Berge, Richard Groenendijk, Gerard Cox, Frans Duijts, Racoon, Brigitte Kaandorp, Grand & Forsyth, New Timeless en Grad Damen. Met de nummers Blue Suede Shoes en Don’t be cruel wist Ray het aanwezige publiek in het Theater aan de Schie op de vloer te krijgen. Zijn swingende optredens zorgden voor het begin van een periode met veel boekingen.

The Dutch Rat Pack op RTV Rijnmond

Na vele jaren als solo zanger op de planken gestaan te hebben begon Ray Martin in 2013 samen met de entertainers Tommy Scott en Lou Prince de groep The Dutch Rat Pack. De show, die Ray, Tommy en Lou brengen is een knipoog naar de legendarische Rat Pack met daarin Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis jr. In hun show brengt The Dutch Rat Pack echter ook de muziek van Tom Jones, Lou Rawls en Elvis Presley ten gehore. The Dutch Rat Pack is regelmatig te bewonderen in de Rotterdamse horeca én op het beroemde cruiseschip het SS Rotterdam. Ook was The Dutch Rat Pack te zien in het RTV Rijnmond programma ‘Dave on Stage – On The Road’ (vanaf 7.15 minuten).

Cineac TV

Voor de Rotterdamse zender Cineac TV verzorgde Ray Martin een jazzy optreden in het World Trade Center in Rotterdam. Tijdens deze show zong Ray enkele klassiekers van Dean Martin en Frank Sinatra. Het nummer ‘One for my baby (One for the road) werd gedurende enkele maanden iedere dag uitgezonden op Cineac TV. Naar aanleiding van dit TV optreden mocht Ray Martin in de maanden die volgden veel optredens in hotels en casino’s bijschrijven op zijn muzikale Curriculum Vitae.

RTL7: Darts Demonstraties met Michael van Gerwen

Via zijn optredens als artiest kwam Ray Martin in aanraking met het presenteren. Aanvankelijk presenteerde Ray Martin alleen artiestenavonden, maar al presenteerde Ray ook sportevenementen. Zo is Ray vaak te zien als Ring Announcer tijdens grote (internationale) boksgala’s en als presentator/mastercaller tijdens darts demonstraties met de beste darters ter wereld. In de zomer van 2015 presenteerde Ray Martin 4 darts clinics met ‘s werelds beste darter: Michael van Gerwen. In twee dagen tijd bezochten Ray en Michael 4 filialen van KeukenConcurrent; één van MvG’s hoofdsponsors. In Zwolle, Groningen, Arnhem en Son sprak Ray Martin het massaal toegestroomde publiek toe en begeleidde hij verbaal de ‘legs’ die Van Gerwen tegen het publiek speelde. Een sfeerimpressie van het geheel werd uitgezonden op RTL7.

NOS Sportjournaal: World Port Boxing Event 2017

In november 2017 presenteerde Ray Martin in opdracht van de Nederlandse Boksbond, Gladiatoren aan de Maas, Rotterdam Topsport, Rotterdam Boxing én Hearts Sports B.V. de persconferentie van het World Port Poxing op de Euromast én stond hij als Ring Announcer in een uitverkochte Cruise Terminal in Rotterdam tijdens het World Port Boxing Event. Tijdens dit unieke evenement stonden Nederland en Cuba tegenover elkaar in een historische interland. Ray Martin had de grote eer om dit historische evenement te presenteren. Zowel de persconferentie als een uitgebreide reportage waren te zien in het NOS Sportjournaal.

NOS Sportjournaal: Persconferentie World Port Boxing

Op de Euromast in Rotterdam presenteerde Ray Martin in november 2017 de persconferentie voorafgaand aan het World Port Boxing Event 2017. Tijdens dit evenement kwamen de beste boksers van Nederland en Cuba in de ring. Een historische ontmoeting, waarbij maar liefst 9 wereldtitels en 4 Olympische titels de ring in kwamen. Reden genoeg voor een persconferentie. Het NOS Sportjournaal besteedde dan ook ruimschoots aandacht aan de legendarische boksinterland.

NOS Nieuwsuur: Darts Demonstratie met Raymond van Barneveld

Op dinsdag 6 juni 2017 presenteerde Ray Martin een darts demonstratie met 5-voudig wereldkampioen Raymond van Barneveld. Van Barneveld had twee dagen daarvoor voor de derde keer in zijn indrukwekkende loopbaan de World Cup of Darts gewonnen. NOS Nieuwsuur kwam de kersverse ‘World Cup’ kampioen interviewen in Roeloefarendsveen. Niet over zijn winst overigens, maar over ‘matchfixing’ in het darts. Een interessant item!

Omroep Gelderland: Darts Demonstratie met ‘The Viking’ Andy Fordham

Op donderdag 1 februari 2018 verzorgde Ray Martin samen met ‘The Viking’ Andy Fordham een darts demonstratie in Bennekom. Deze clinic was de afsluiting van een minitour door Nederland. Ook Ede en Maassluis werden aangedaan tijdens deze minitour. De komst van de oud-wereldkampioen darts was voor Omroep Gelderland reden genoeg om een item te komen maken.

RTV IJmond: Darts Demonstratie met ‘The Matchstick’ Co Stompé

Op zaterdag 12 mei 2018 verzorgde Ray Martin samen met ‘The Matchstick’ Co Stompé een darts demonstratie in Wijk aan Zee. RTV IJmond was erbij en maakte een leuke sfeerimpressie inclusief interviews met de walk-on girls, de organisatie en Co Stompé en Ray Martin.

RTV Drenthe: Presentatie Drents Boksgala Live op TV

Op zaterdag 25 mei 2019 presenteerde Ray Martin in De Bonte Wever in Assen het Drents Boksgala. RTV Drenthe deed live verslag van de profpartijen die tijdens deze avond werden gebokst. Het commentaar bij de beelden werd verzorgd door 3-voudig Olympisch Bronzen medaillist Arnold Vanderlyde. Het was de eerste keer, dat Ray Martin live op TV was te zien.

RTV Rijnmond: Presentatie ‘Weigh-In’ Youfone Boxing Event

Op vrijdagochtend 7 juni 2019 presenteerde Ray Martin in Hotel Van Der Valk Rotterdam-Blijdorp de weging van het Youfone Boxing Event, dat ‘s avonds werd gehouden in De Doelen in Rotterdam. Op de weegschaal kwamen 5 Nederlandse boksers, 5 Ierse boksers en de profboksers Stephen Danyo en Alexander Benidze. RTV Rijnmond was erbij.

RTV Rijnmond: Eerbetoon aan bokslegende Rudi Lubbers

Op vrijdag 7 juni 2019 vond in De Doelen in Rotterdam het Youfone Boxing Event plaats. Halverwege de avond was er een eerbetoon aan bokslegende Rudi Lubbers. Lubbers is de enige Nederlandse bokser in de geschiedenis die tegen ‘The Greatest’ Muhammad Ali bokste. Op 20 oktober 1973 bleef de Nederlander in Jakarta, Indonesie 12 rondes staan tegen de legendarische Amerikaanse bokser. Ray Martin had de grote eer om Rudi Lubbers in een zaal met 1400 toeschouwers te eren. De beelden werden uitgezonden op RTV Rijnmond.

 

_______________________________________________________________

Een overzicht van alle TV ‘appearances’ vindt u onderaan iedere pagina op de website onder het kopje TV & Radio.

_______________________________________________________________