ring01Omdat niet alleen avonden waar zangers optreden, maar ook sportevenementen volgens Ray Martin tot entertainment behoren heeft hij zich ook in het presenteren van sport-events en het aankondigen van sporters gespecialiseerd. Denk hierbij (naast darts) aan boks events. Naast het feit, dat Ray Martin met boksen zeer veel affiniteit heeft, is hij ook van mening, dat het belangrijk is, dat het publiek ‘opgewarmd’ moet worden. Dit geschiedt enerzijds door een dynamische aankondiging en anderzijds door het verschaffen van de juiste informatie. Ray Martin zorgt ervoor dat het publiek, voordat de wedstrijd begonnen is, al op het puntje van de stoel zit. Deze vorm van entertainment wordt door het aanwezige publiek (en door de boksers zelf) altijd enorm gewaardeerd. Dit bleek wel tijdens een groot boksgala in discotheek Club Eclipse in Rotterdam ter ere van het 100-jarig bestaan van studentenvereniging Laurentius. Ray Martin presenteerde hier voor 1200 man een prachtige boksavond en kreeg veel positieve reacties voor zijn bijdrage als Ring Announcer.

screenshot_2017-08-16-10-44-47_1De goede reacties bleven ook bij de Nederlandse Boks Bond niet onopgemerkt. In november 2015 werd Ray benaderd door de bond om het Nederlands Kampioenschap Boksen 2015 te presenteren in het Topsportcentrum in Rotterdam. Met 700 mensen op de tribunes presenteerde Ray Martin vanuit de prachtig verlichte ring het NK. Zijn presentatie viel zowel bij de boksers als bij de bond en het aanwezige publiek goed in de smaak. Besloten werd dan ook direct na afloop om vaker van Ray’s presentatie gebruik te maken tijdens boksgala’s en grote toernooien. Als zeer prettige bijkomstigheid werd Ray ook nog door oud Europees Kampioene Marichelle de Jong benaderd om het White Collar Boxing Event te presenteren in de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

Zijn absolute hoogtepunt als Ring Announcer beleefde Ray Martin op 12 december 2015. Met maarliefst 4000 mensen in de zaal presenteerde Ray het Korps Mariniers Boksgala in Ahoy Rotterdam. Een unieke ervaring! Als u op zoek bent naar een goed voorbereide en enthousiaste Ring Announcer moet u bij het organiseren van een sport- en/of boksevenement bij Ray Martin Entertainment zijn!

‘Don’t count the days, make the days count’ – Muhammad Ali